News Photo

ANKARA TADİLAT HİZMETİ - ÇAYYOLU YAŞAMKENT MAHALLESİ TADİLAT

ÇAYYOLU TADİLAT

YAŞAMKENT MAHALLESİ İÇ CEPHE BOYAMA, YAŞAMKENT MAHALLESİ DIŞ CEPHE BOYAMA, YAŞAMKENT MAHALLESİ PLASTİK BOYA, YAŞAMKENT MAHALLESİ SATEN BOYAMA, YAŞAMKENT MAHALLESİ DUVAR KAĞIDI UYGULAMA, YAŞAMKENT MAHALLESİ ALÇI SIVA, YAŞAMKENT MAHALLESİ ALÇI DEKORASYON, YAŞAMKENT MAHALLESİ MANTOLAMA, YAŞAMKENT MAHALLESİ TADİLAT VE TAMİRAT - YAŞAMKENT MAHALLESİ - CAYYOLUTADİLAT.COM

ISI YALITIMI NEDİR

    Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan işlemlerdir. Sürekli artan enerji faturaları ısınma için ayrılan bütçeleri de arttırmaktadır. Tüketilen toplam enerjinin 1/3 kadar oranının konutlar için sarf edildiği düşünüldüğünde ısı yalıtımı artık bir ihtiyaç durumuna gelmiş bulunmaktadır. Enerji tasarrufunun yanında ısı yalıtımı, konutların ömrünü uzatmak, değerini arttırmak, arzu edilen konfor şartlarını sağlamak, sağlıklı bir yaşam sürmek, çevre kirliliğini azaltmak ve sağlıklı bir çevre oluşturmak için hayata geçirilmesi gereken bir uygulamadır. 

ENERJİ KİMLİK BELGESİ

    Binaların iç ortamları ile dış ortamlarını birbirinden ayıran ve bina zarfı olarak da bilinen dış duvarlar, pencereler, kapılar, tavan, çatı ve diğer döşemelerden oluşan yapı elemanları dış etkenlerden korunmalıdır. Binalarda ısı kaybeden yüzeyler doğru yalıtılmazsa ısı kaybı ve buna bağlı olarak da enerji maliyetleri artmaktadır. Özellikle müteahhitler ve kullanıcılar ısı kayıplarını göz ardı ederek konutların sadece dış özelliğine önem vermekte, konutların yapım aşamasında uygun olmayan yapı malzemeleri seçimi ve yapılmayan çok basit uygulamalar ile binanın kullanım ömrü süresince bina sahiplerinin bütçelerine hem de daha fazla yakıt tüketerek çevreye ve ülke ekonomisine zarar vermektedir. Bu olumsuzlukları engellemek amacıyla 2000 yılında yürürlüğe giren Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği’ne göre yeni konutlar ısı yalıtım uygulaması gerçekleştirilmiş şekilde projelendirilmek zorunda olup eski binaların da 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu bulunmaktadır. Enerji kimlik belgesi temininin en önemli adımı da konutların ısı izolasyonu uygulamasının gerçekleştirilmiş olmasıdır. Binalarda ısı yalıtım kalınlığının optimum şekilde seçilmesi, ısıl konforun sağlanmasında ve bina enerji sınıfınını belirlenmesinde en önemli etkenlerden biridir.

NEDEN ISI YALITIMI YAPTIRMALIYIZ

Isı yalıtım uygulamaları ile konutlarınıza bir iyilik yapabilir ve.. 

*Kışın soğuğu yazın ise sıcağı geçirmeyen ısı yalıtım sistemleri ile 4 mevsim kusursuz performans için kalıcı çözümlerden faydalanabilirsiniz.
*Doğru yalıtım uygulamaları ile ısıtma ve soğutma giderlerinizde %40 -60 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz. Siz konforun keyfini sürerken elde edilen enerji tasarrufu sayesinde ısı yalıtım maliyeti 3 kış sezonunda amortisman süresini dolduracaktır.
*Evlerinizde rutubet değil huzur olsun.. Isı yalıtım uygulamaları ile konutlarınızı küf ve nemden uzak tutarak sağlıklı ve rahat yuvanızın tadını çıkartabilirsiniz.
*Isı yalıtım uygulamaları ile konutlarınızda sağlayacağınız konforun yanısıra olumsuz dış etkenlerden koruyarak bakım, onarım vb. masraflarınızı azaltabilirsiniz.
*Isı yalıtım uygulamaları Türkiye ve Avrupa Standartlarına uygun ve ekolojik dengeyi korumaya yardımcı bir sistemdir. Kömür ya da doğalgaz gibi fosil yakıtların tüketiminin azaltılması ile cüzdanınız kadar doğanın da yüzünü güldürebilirsiniz. Dış cephe ısı yalıtımı ile zararlı emisyonların etkisinin azalmasına yardımcı olabilir ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakılmasını sağlayabilirsiniz.
ISI YALITIMINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
*Gerçekleştirilen ısı yalıtım uygulamalarında m² başına en az 6 adet mekanik tespit dübeli kullanılması gerekmektedir.
*Isı yalıtım uygulamasında en az 3 cm ve üzeri ısı yalıtım levhasının kullanılması doğru olacaktır.


Dış Cephe Isı Yalıtım: 

    uygulamalarında kullanılacak malzemelerin birbirleri ile uyum göstermesi ve kalitelerinin uluslararası standartlarda olması önem arz etmektedir. 

*Isı yalıtım levhalarının dizimleri kabul görmüş biçimlerde gerçekleştirilmelidir. Bu sayede hem ısı köprülerinin oluşması engellenmiş olacak hem de levhaların üzerine basınç uygulayacak ağırlığın dengeli şekilde dağılmasını sağlayacaktır.

*İstenen sonuç ve tasarrufun sağlanabilmesi için ısı izolasyon uygulamalarının mutlaka dış cephelerde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Böylelikle hem yapı malzemelerinin ısı depolama özelliğinden yararlanılmış olacak hem de yapı malzemeleri tüm dış etkilerden korunacaktır. Konutların iç cephelerinde gerçekleştirilen ısı yalıtım uygulamaları küflenmeye ve rutubete neden olacağından zamanla binalara yarardan fazla zarar verecektir.
*Isı yalıtım (mantolama) uygulamasının kalitesi ve verimliliği kullanılan malzeme ile birlikte uygulamacı personelin bilgi ve becerilerine de bağlıdır. Uygulama aşamalarının tümü teknik personel tarafından kontrol edilmeli, olası riskler uygulama aşamasında önlenmelidir.
ISIALITIM MALZEMELERİNDEN BEKLENEN ÖZELLİKLER

-Isı İletkenlik 
-Mekanik Hasara Karşı Direnç
-Absorbsiyona Karşı Direnç
-Yanmaya Karşı Direnç
-Yeniden Kullanımı
-Ekonomik Olması
-Sağlık Tehlikesi

Anahtar Kelimeler: Yaşamkent Mahallesi İç Cephe Boyama, Yaşamkent Mahallesi Dış Cephe Boyama, Yaşamkent Mahallesi Plastik Boya, Yaşamkent Mahallesi Saten Boyama, Yaşamkent Mahallesi Duvar Kağıdı Uygulama, Yaşamkent Mahallesi Alçı Sıva, Yaşamkent Mahallesi Alçı Dekorasyon, Yaşamkent Mahallesi Mantolama, Yaşamkent Mahallesi Tadilat Ve Tamirat - CayyoluTadilat.com

Çayyolu Tadilat

Bu Haberi Paylaş

Yorum Yap

İşletmeniz için kaliteli hizmetimizi almak ister misiniz?